Beleggen op de beurs is risicovol en een spaarboekje brengt bijna niks meer op. Daarom zoeken veel mensen nieuwe manieren om te investeren of wat extra inkomen te genereren. Het idee van het kopen en verhuren van een vakantiehuis of appartementje komt dan vaak op tafel. Dankzij verhuurhypotheken met aflossing gedurende looptijd, bijvoorbeeld van Novel Property Finance, is deze droom dichterbij dan je denkt!

Hoe werkt het?
Lenen om een stuk vastgoed te kopen en huurinkomsten gebruiken om deze lening af te betalen. Klinkt mooi, niet? Verhuurhypotheken met aflossing gedurende looptijd maken dit mogelijk. Je hebt een leuk stukje vastgoed op het oog dat je periodiek wenst te verhuren. Dat type investeringen vragen vaak een grote hap uit je spaargeld, of misschien heb je dit budget helemaal niet tot je beschikking. Deze specifieke lening helpt je om met behulp van een eigen, vast bepaalde inbreng (vaak tussen de 10 en 50 procent van het totale bedrag) een opbrengsteneigendom te kopen.

Je betaalt bijvoorbeeld zelf 30 procent van de waarde van de woning, de overige 70 procent leen je en betaal je stelselmatig af met de verhuurinkomsten die je verwerft. Op die manier heb je aan het einde van de looptijd van de lening een woning die zichzelf heeft afbetaald!

Wat zijn de voorwaarden?
Er zijn drie heel belangrijke voorwaarden bij dit type leningen. Zoals aangegeven moet er toch een bepaalde minimumsom door de aanvrager worden ingebracht. Daarnaast mag het aangekochte pand enkel gebruikt worden voor periodieke huur en niet voor permanente huurcontracten. Denk bijvoorbeeld aan vakantieverhuur, korte termijn voor expats etc.

Daarnaast, de naam zegt het zelf, wordt de hypotheek volledig afgelost binnen de looptijd. Het volledige leenbedrag moet binnen de looptijd van de hypotheek worden afbetaald. Dankzij deze constructie weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd ook zelf helemaal eigenaar bent van het pand, zonder extra afbetalingen of verplichtingen. Elk bedrag dat je vanaf dat moment verdient met je verhuurwoning is volledig voor in je eigen portemonnee!

Risico's?
Als je vastgoed verhuurt ben je nooit helemaal zeker van de bezettingsgraad. Op voorhand berekeningen maken waarbij je verwacht dat je elke dag van het jaar je vakantiehuisje verhuurt, dat lijkt te optimistisch. Wees dus realistisch in je verwachtingen en pas het geleende bedrag aan je verwachtingen aan.

Daarnaast betaal je steeds een intrest voor leningen, en die is bij deze specifieke verhuurhypotheek iets hoger dan gemiddeld. Een lening is een financiële verplichting. Verzeker je ervan dat je deze steeds tijdig kunt afbetalen om extra kosten te voorkomen.

Delen